ΑΘΗΝΑ
12:50
|
23.04.2024
Η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία βρίσκεται αντιμέτωπη με Εβραϊκές διεκδικήσεις στην περιοχή της Πύλης της Γιάφας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κοινή τους δήλωση, εκκλησιαστικοί ηγέτες και επικεφαλής των Χριστιανικών κοινοτήτων της Ιερουσαλήμ, καταγγέλουν ότι η πρόσφατη απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου αναφορικά με την περιουσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πύλη της Γιάφας αποτελεί απειλή για την Χριστιανική παρουσία στην Ιερή Πόλη.

Η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δικαστική απόφαση υπέρ Εβραϊκών εποικιστικών οργανώσεων οι οποίες διεκδικούν την ιδιοκτησία της εκκλησίας στην περιοχή της Πύλης της Γιάφας.

«Ως ηγέτες των Εκκλησιών και των Χριστιανικών Κοινοτήτων της Ιερουσαλήμ, παραμένουμε ενωμένοι και πιστοί στην υπόσχεση μας να διαφυλάξουμε το ιστορικό κεκτημένο των Ιερών Τόπων, και τα δικαιώματα των Εκκλησιών τα οποία είναι οικουμενικά αποδεκτά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η υπόθεση της Πύλης της Γιάφας απειλεί αυτό το κεκτημένο. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου της Ιερουσαλήμ, το οποίο δεν έλαβε υπόψη του τα στοιχεία που αποδεικνύουν την θέση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», αναφέρουν στη δήλωση τους εκκλησιαστικοί ηγέτες, ενώ συνεχίζουν καλώντας την Ισραηλινή κυβέρνηση να «δράσει για να διασφαλίσει την ακεραιότητα της Χριστιανικής κληρονομιάς στην Παλαιά Πόλη, καθώς και τους Άγιους Τόπους και τα δικαιώματα της Χριστιανικής συνοικίας της Ιερουσαλήμ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα