ΑΘΗΝΑ
13:43
|
20.04.2024
"Νταρμανέν βιαστή", "Νταρμανέν παραιτήσου", διαμαρτύρονταν οι διαδηλώτριες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα αναμένεται να ανοίξει εις βάρος του νέου υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν έπειτα από την καταγγελία για βιασμό.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2018, όταν η Σοφί Πάτερσον κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Νταρμανέν στην οποία υποστήριζε ότι το 2009 ο νυν υπουργός Εσωτερικών την υποχρέωσε σε σεξουαλική επαφή, χρησιμοποιώντας τη θέση ισχύος του, ως μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση είχε απορριφθεί από δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά το εφετείο του Παρισιού εξέδωσε απόφαση στην οποία αναφέρεται ότι δεν έγινε επαρκής διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Βάσει της απόφασης του εφετείου, η υπόθεση ξαναπερνά στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος και θα κρίνει εάν θα ανοίξει πάλι ή εάν θα μπει στο αρχείο.

Ο δικηγόρος του Ζεράλντ Νταρμανέν πάντως, υποστηρίζει ότι η καταγγελία δεν έχει καμία βάση και ότι θα καταπέσει ακόμη και αν διαταχθεί νέα έρευνα από τον εισαγγελέα.

“Έχω σοκαριστεί. Ένας άνθρωπος που κατηγορείται για βιασμό να οριστεί υπουργός Εσωτερικών!” δήλωσε η Μαρζολέν Βινιολά, δικηγόρος της Σοφί Πάτερσον.

Χθες (7/7/2020), κατά τη διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων του, ο Νταρμανέν άκουσε τα πρώτα συνθήματα από τις ακτιβίστριες διαδηλώτριες που πάσχιζαν να φθάσουν έξω από του υπουργείο αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

“Νταρμανέν βιαστή”, “Νταρμανέν παραιτήσου”, “Ότι ξεπερνά μια προσβολή είναι πρόκληση” διαμαρτύρονταν οι διαδηλώτριες ενάντια στον Νταρμανέν αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντυπόν-Μορέτι γνωστού για τις αντιφεμινιστικές και προκλητικές δηλώσεις του.

“Ο διορισμός μιας τόσο διχαστικής προσωπικότητας που περιφρονεί και προσβάλει τακτικά τους δικαστές, είναι κήρυξη πολέμου κατά της Δικαιοσύνης” στηλίτευσε η Ένωση Δικαστών απαντώντας στον διορισμό του Ερίκ Ντυπόν-Μορέτι.

Σημειώνεται, ότι η γενική γραμματέας για την ισότητα των φύλων, Μαρλέν Σιαπά, τοποθετήθηκε τώρα ως υφυπουργός του Νταρμανέν αρμόδια για θέματα ιθαγένεια, τίτλος ακαθόριστου περιεχομένου που για την ώρα προκαλεί ερωτήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα