ΑΘΗΝΑ
17:19
|
23.04.2024
Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ δεν κατάφερε να μαγέψει την κοινότητα των τρανς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ «μάγεψε» όλο τον πλανήτη την δεκαετία του ενενήντα με τη σειρά βιβλίων Χάρυ Ποτερ, που εξιστορούν τις περιπέτειες του ομώνυμου μαθητευόμενου μάγου. Η σειρά έγινε μπεστ σέλερ, απέσπασε δεκάδες βραβεία, και έκανε εξίσου επιτυχημένη πορεία στις κινηματογραφικές αίθουσες, καθιστώντας την άγνωστη έως πριν συγγραφέα πολυεκατομμυριούχο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρόουλινγκ, ιδιαίτερη ενεργή και στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Τουίτερ, όπου συχνά λέει τη γνώμη της για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχει εξοργίσει ακτιβιστές τις τρανς κοινότητας.

Σε μήνυμα της στο Τουίτερ, η συγγραφέας παρομοίασε την ορμονική θεραπεία μετάβασης στην οποία υπόκεινται οι τρανς με παλιότερες «θεραπείες» για την ομοφυλοφιλία, ενώ περιέγραψε τις συνταγές για ορμόνες οι οποίες γράφονται σε νεαρούς που νιώθουν δυσφορία με το φύλο τους ως «τα σύγχρονα αντι-καταθλιπτικά».

Τα σχόλια της συγγραφέως αντιμετωπίστηκαν με οργή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των τρανς.

«Το ότι γονείς δίνουν στα παιδιά τους ορμόνες για να αλλάξουν φύλο για να μην μεγαλώσουν ως γκέι ή λεσβίες αποτελεί λίβελο προς τους γονείς τρανς παιδιών», δήλωσε η Κριστίν Μπερνς, γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν πολλοί ακόμα ακτιβιστές.

Ο υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων της Ρόουλινκ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η συγγραφέας δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί περαιτέρω επί του θέματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα