ΑΘΗΝΑ
13:11
|
26.04.2024
Οι απεργοί διαμαρτύρονται για την άδικη προφυλάκιση τους, καθόσον δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την προφυλακισή τους χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχει οριστεί δικάσιμος, σύμφωνα με την Oργάνωση Παλαιστίνιων Κρατούμενων (PPS).

Συγκεριμένα, ο Όντι Σεχάντε, από το στρατόπεδο προσφύγων Ντεχέισε στην Βηθλεέμ, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 15 μέρες στο στρατόπεδο του Όφερ στη Ραμάλα. Ο Φαντί Γκειμάτ, από την νότια Δυτική Όχθη, βρίσκεται σε απεργία πείνας για 14 μέρες στο ίδιο στρατόπεδο. Τέλος, ο Μαχμούντ Σαάντι, από το στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και έξι ημέρες ως κρατούμενος στην φυλακή Χαραντίμ.

«Η διοικητική προφυλάκιση είναι η πιο συχνή νομική τακτική του Ισραήλ όταν θέλει να κλείσει τα στόματα των παλαιστίνιων πολιτικών ακτιβιστών, αλλά δεν έχει συγκεκριμένα αποδείχτηκα στοιχεία για να τους στείλει σε ένα ανοιχτό στρατιωτικό δικαστήριο», έγραψε σχετικά ο δημοσιογράφος των Χρονικών της Παλαιστίνης, Ραμζί Μπαρούντ.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή πάνω από 350 Παλαιστίνιοι είναι προφυλακισμένοι στο Ισραήλ, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα