ΑΘΗΝΑ
14:18
|
26.04.2024
Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 550.000 ανθρώπους παγκοσμίως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 550.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με το 50% και πλέον των νεκρών να καταγράφεται στις τέσσερις πλέον πληγείσες χώρες, τις ΗΠΑ (132.309 θάνατοι), τη Βραζιλία (67.964), τη Βρετανία (44.517) και την Ιταλία (34.914), σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 16.45 ώρα Ελλάδος σήμερα.

Συνολικά, 550.013 νεκροί έχουν καταγραφεί παγκοσμίως (για 12.081.516 κρούσματα), εκ των οποίων οι 201.124 (για 2.782.032 κρούσματα) στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο σε αριθμό θυμάτων.

Από την άλλη, μεταξύ των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τη νόσο Covid-19, 6.447.909 ασθενείς, ήτοι περισσότεροι από τους μισούς, έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Βουλγαρία: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα και ντισκοτέκ, απαγορεύoνται οι θεατές στις αθλητικές διοργανώσεις

Η Βουλγαρία θα κλείσει τα νυχτερινά κέντρα και τις κλειστές ντισκοτέκ, ενώ θα απαγορεύονται οι θεατές σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις και οι δημόσιες συναθροίσεις θα επιτρέπονται μόνο για 30 ανθρώπους καθώς παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Η βαλκανική αυτή χώρα των επτά εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 6.342 κρούσματα κορονοϊού και 259 θανάτους.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημειώνει αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μόνο σήμερα σημειώθηκαν 240 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, και ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο του αναμένει ανάλογη αύξηση και κατά τις επόμενες ημέρες.

“Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά θα επαρκέσουν για να σταματήσει η ανοδική τάση. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις σχολικές χοροεσπερίδες και στις συγκεντρώσεις πολλών ανθρώπων σε έναν χώρο”, είπε στους δημοσιογράφους ο Ανάνιεφ.

Δεκάδες άνθρωποι βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό έπειτα από μια χοροεσπερίδα σχολείου στο Βέλικο Τάρνοβο.

Επίσης πολλές παραβάσεις των κανονισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης καταγράφηκαν όταν επιτράπηκε η είσοδος σε θεατές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες στις αρχές Ιουνίου.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Lokomotiv Plovdiv και της CSKA Σόφιας θα διεξαχθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, καθώς παίκτες της Lokomotiv, αξιωματούχοι των ομάδων και δεκάδες οπαδοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους, αλλά στο 50% της χωρητικότητάς τους και με υποχρεωτικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, είπε ο υπουργός.

Οι γάμοι, οι σχολικές χοροεσπερίδες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα επιτρέπουν παρουσία έως 30 ανθρώπων, τόσο τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Η Βουλγαρία έχει επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επιδημίας στην χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου ώστε ο υπουργός Υγείας να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην επιβολή μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Ρουμανία: Εκατοντάδες ασθενείς έφυγαν από το νοσοκομείο, την ώρα που η επιδημία αναζωπυρώνεται

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι που διαγνώστηκαν με τον νέο κορονοϊό έφυγαν από νοσοκομεία της Ρουμανίας τις τελευταίες ημέρες, εκμεταλλευόμενοι το κενό στη νομοθεσία, την ώρα που η χώρα ανησυχεί για την αύξηση ρεκόρ σήμερα του αριθμού των νέων κρουσμάτων Covid-19.

Συνολικά, «624 ασθενείς ζήτησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» και υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν την ασθένεια, καθώς οι αρχές δεν διαθέτουν πλέον κανένα μέσο για τους αναγκάσουν να μείνουν σε απομόνωση, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Νέλου Τατάρου, σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή λαμβάνει χώρα μετά την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη Ρουμανία, με 614 νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί σήμερα, ήτοι ο μεγαλύτερος αριθμός σε διάστημα 24 ωρών από την έναρξη της πανδημίας. Η χώρα των 19,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά, έως αυτή τη στιγμή, 30.789 κρούσματα και 1.834 θανάτους, εκ των οποίων οι 18 τις τελευταίες 24 ώρες.

Αιτία για το χάος, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η νοσηλεία ασυμπτωματικών ασθενών ή ασθενών με ήπια συμπτώματα Covid-19, όπως και η καραντίνα, «παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα» και δεν μπορούν να επιβληθούν με ένα απλό κυβερνητικό διάταγμα.

Επικαλούμενοι την απόφαση που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, το 50% και πλέον των περίπου 50.000 ανθρώπων στους οποίους είχε δοθεί εντολή να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, αφού είχαν επιστρέψει από χώρες που θεωρούνται ζώνες υψηλού κινδύνου, βγήκαν από το σπίτι τους, παρά τις συστάσεις των γιατρών, διευκρίνισε ο Τατάρου.

Για να αντικρούσει την απόφαση του Δικαστηρίου, η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο νομοσχέδιο, που διευκρινίζει τις προϋποθέσεις νοσηλείας ή καραντίνας των ασθενών και των ασυμπτωματικών.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς έγκριση στο κοινοβούλιο σήμερα το βράδυ. Η αντιπολίτευση, που επικρίνει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση και ζητά την ταχύτερη άρση των μέτρων καραντίνας, κατέθεσε, από την πλευρά της, σειρά τροπολογιών, που καθιστούν υποχρεωτική τη συναίνεση των ασθενών σε κάθε μέτρο που τους αφορά.

Ρωσία-κορονοϊός: Άλλα 6.509 νέα κρούσματα του ιού και 176 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο 6.509 νέα κρούσματα του κορονοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 707.301, καθιστώντας την χώρα τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη των κρουσμάτων.

“Τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει 6.509 νέα κρούσματα κορονοϊού, περιλαμβανομένων 1.778 (27,3%) ασυμπτωματικών”, ανέφερε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 176 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την covid-19 ανήλθε σε 10.843.

Η Μόσχα είχε τα περισσότερα νέα κρούσματα –568 μέσα σε ένα 24ωρο– σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, 8.805 άνθρωποι πήραν εξιτήριο την τελευταία ημέρα από το νοσοκομείο έχοντας υποβληθεί σε θεραπεία για τον κορονοϊό. Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων ανήλθε σε 481.316.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα