ΑΘΗΝΑ
06:59
|
26.04.2024
Η Αστυνομική Διεύθυνση του Λονδίνου ζήτησε εξέταση της συμπεριφοράς της από ανεξάρτητη αρχή.
of the British Athletics team poses for a portrait / trains during the British Athletics Team World Championships Preparation Camp July 28, 2017. The IAAF World Championships in Athletics start on Friday 4th August 2017 in London
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομική διεύθυνση του Λονδίνου ζήτησε τη συνδρομή ανεξάρτητης εξεταστικής αρχής σε θέματα φυλετικών διακρίσεων την περασμένη Τρίτη, έπειτα από εκτενείς διαμαρτυρίες για την ρατσιστική αντιμετώπιση δύο μαύρων αθλητών.

Αστυνομικοί σταματήσαν την εικοσιεξάχρονη Βρετανίδα σπρίντερ Μπιάνκα Ουίλιαμς, και τον Πορτογάλο σύντροφο της, πρωταθλητή στίβου, Ρικάρντο ντος Σάντος, ενώ επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι τους στο δυτικό Λονδίνο μετά από προπόνηση. 

Βίντεο που κυκλοφορούν και παρουσιάζουν την Ουίλιαμς σε αναστατωμένη και δεμένη με χειροπέδες, με το μωρό του ζεύγος παρον στο αυτοκίνητο, ξεσήκωσαν αντιδράσεις και κατηγορίες για στόχευση του ζεύγους με βάση το χρώμα τους. Η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τις ανησυχίες που εκφράζονται αυτή την εποχή διεθνώς περί συστημικού ρατσισμού.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου είπε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει δυο διοικητικές εξετάσεις για την υπόθεση, χωρίς να εντοπίσει κάποια παρατυπία, ενώ θα ζητήσει την συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής ελέγχου της Αστυνομικής Διαγωγής (IOPC).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα