ΑΘΗΝΑ
02:18
|
27.04.2024
Μια εκστρατεία στο Instagram ξεκίνησε αμμοθύελλα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σύλληψη ενός υπόπτου κατηγορουμένου για το βιασμό μεγάλου αριθμού γυναικών αποτέλεσε το έναυσμα για εκατοντάδες Αιγύπτιες να μοιραστούν τις δικές τους #MeToo (“συνέβη και σε εμένα”) ιστορίες.

Όλα ξεκίνησαν από μια σειρά μηνυμάτων #MeToo στην κοινωνική πλατφόρμα Instagram, η οποία οδήγησε στην σύλληψη ενός υπόπτου για εκβιασμό και βιασμούς εκατοντάδων γυναικών. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Ηθών του Καΐρου, πάνω από εκατό γυναίκες έχουν παρουσιαστεί και καταθέσει από την πρώτη Ιουλίου, όποτε και δημιουργήθηκε ο λογαριασμός στο Instagram που φιλοξενεί τις κατηγορίες για τον συγκεκριμένο άντρα, ενώ ο ύποπτος έχει ήδη συλληφθή στα πλαίσια της σχετικής έρευνας.

Ο δικηγόρος Ταρέκ Ελαγαντί δήλωσε ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πως η Αίγυπτος αρχίζει να παίρνει στα σοβαρά τα σεξουαλικά εγκλήματα, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για τις επιθέσεις που δέχονται, αν και αναγνωρίζει ότι αυτό υπήρξε δύσκολο στην πατριαρχική κοινωνία.

Το Εθνικό Συμβούλιο για θέματα Γυναικών τις Αιγυπτιακής κυβέρνησης, ανέφερε την περασμένη Τρίτη, ότι έχει λάβει πάνω από 400 καταγγελίες και αιτήματα σχετικά με την βία κατά των γυναικών μεταξύ πρώτης και πέμπτης Ιουλίου.

Αλλά και η ανώτατη Ισλαμική αρχή της χώρας, το Αλ Αζάρ, ενθάρρυνε τις γυναίκες να καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης, αναφέροντας ότι η αποσιώπηση τους αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία και οδηγεί σε αύξηση των σχετικών εγκλημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα