ΑΘΗΝΑ
21:30
|
19.04.2024
Η εταιρία ταχείας μόδας BooHoo κατηγορείται για παρακράτηση μισθών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί η βιομηχανία «ταχεία μόδας», στην οποία τάσεις εναλλάσσονται ταχύτατα, και τα ρούχα μετατρέπονται σε αναλώσιμα είδη με ημερομηνία λήξης, να συνδυαστεί με δίκαιες εργοδοτικές πρακτικές;

Η πρόσφατες καταγγελίες για εκμετάλλευση των εργαζομένων στα εργοστάσια ενδυμάτων που προμηθεύουν την βρετανική φίρμα ταχείας μόδας Boohoo, έχουν ανάψει ένα διάλογο στην Βρετανική δημόσια σφαίρα για το ρόλο των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης στην προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.

Η BooHoo κατηγορείται ότι πλήρωνε τους εργαζόμενους της κάτω από το βασικό μισθό, καθώς και ότι δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τους από τον covid-19.

Παρόλο που έχουν υπάρξει πολλές αντίστοιχες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια, αλλά και ειδική κοινοβουλευτική έρευνα για το θέμα το 2019, οι εργαζόμενοι στον τομέα της μόδας λένε ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση για την προστασία των εργαζομένων στο χώρο της ένδυσης στην Βρετανία.

Σύμφωνα με την Σάρα Τόμσον, Ανεξάρτητη Επίτροπο σε θέματα αντιμετώπισης του δουλεμπορίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ευρεία έρευνα, και να καταρτίσει ένα πρόγραμμα δράσης που θα επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην βιομηχανία ένδυσης.

Υπολογίζεται ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια, τα κέρδη της εταιρείας από τις υποκλοπές μισθών των εργαζομένων της BooHoo στην περιοχή του Λέστερ ανέρχονταν σε πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα