ΑΘΗΝΑ
12:12
|
26.04.2024
Την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη, χιλιάδες πολίτες πήραν μια πρώτη γεύση από το τι τους επιφυλάσσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που στη βουλή ψηφιζόταν το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις, χιλιάδες πολίτες έξω από το κοινοβούλιο και στους δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος πήραν μια πικρή πρώτη γεύση από το ‘μενού’ της άγριας και αδυσώπητης καταστολής που θα σερβίρει στο εξής η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η αστυνομία χθες, το βράδυ της Πέμπτης 09/07 έκανε προκλητική επίδειξη δύναμης και ασυδοσίας, προχωρώντας σε εκτεταμένη και αδικαιολόγητη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να διαλύσει τις μαζικές συγκεντρώσεις που εξελίσσονταν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ThePressProject καταγράφεται καθαρά η στιγμή κατά την οποία μία διμοιρία αστυνομικών με μηχανάκια πέφτει πάνω σε μπλοκ διαδηλωτών στην οδό Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια.

Βίντεο από την ίδια επίθεση δημοσίευσε και στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Όσο για τα “επεισόδια” που “εξώθησαν” τους αστυνομικούς να εξαντλήσουν το οπλοστάσιό τους, η αλήθεια εμφανίζεται στη φωτογραφία που κάνει από χθες τον γύρο των social media και απεικονίζει αστυνομικό χωρίς στολή στον περίβολο της Βουλής να συντονίζει μέσω ασυρμάτου τις “αντιδραστικές ενέργειες”. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στο κοινοβούλιο, μετά από καταγγελία του πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Τελικά, για τα επεισόδια, οι αρχές προχώρησαν σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 9 έγιναν συλλήψεις.

Με στοιχεία από EfSyn.gr και ThePressProject.gr.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα