ΑΘΗΝΑ
01:35
|
25.02.2024
Η Ρωσία λαμβάνει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την μεταφορά ναρκωτικών στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούνται αεροσκάφη τα οποία θα μπορούσαν να ανήκουν στην συμμαχία του…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία συστηματικά λαμβάνει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την μεταφορά ναρκωτικών στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούνται αεροσκάφη τα οποία «θα μπορούσαν να ανήκουν» στην συμμαχία του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να το διερευνήσουμε, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια on-line φόρουμ με θέμα «Η Ρωσία και o κόσμος στη μετα Covid εποχή».

«Επανειλημμένα λαμβάνουμε πληροφορίες, οι οποίες επίσης προέρχονται από μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες στο Αφγανιστάν υπάρχει οργανωμένο λαθρεμπόριο οπίου προς άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, στο οποίο χρησιμοποιείται, όπως μεταδίδεται, η πολεμική αεροπορία της νατοϊκής συμμαχίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Αυτές τις πληροφορίες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε 100%, αλλά είναι τόσο συχνές που δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε. Εάν χρησιμοποιήθηκε πολεμική αεροπορία στο Αφγανιστάν, αυτή θα μπορούσε να είναι μόνο αεροπορία του ΝΑΤΟ και τέτοιες πτήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μόνο στρατιωτικοί ή άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών. Αυτό φυσικά απαιτεί διερεύνηση, πρωτίστως στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης : «Αν δούμε τα απολύτως αξιόπιστα στοιχεία, τότε μπορούμε να πουμε ότι στα 20 χρόνια παραμονής των ΗΠΑ και άλλων χωρών της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, η ροή των ναρκωτικών από το Αφγανιστάν στο εξωτερικό αυξήθηκε μερικές φορές. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε τα άλλα μέλη της συμμαχίας δεν διεξάγουν κάποιο σημαντικό αγώνα για την καταπολέμηση της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν».

«Ανήθικες εικασίες» τα όσα αναφέρονται στην Ουάσιγκτον περί δεσμών της με τους Ταλιμπάν

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, ότι η εσωτερική πολιτική διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται πίσω από τις «ανήθικες εικασίες» που λένε ότι η Μόσχα έχει δεσμούς με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Χθες, ο αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία κατά το παρελθόν παρείχε υποστήριξη στους μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αλλά δεν έχουν αποδείξεις που να πιστοποιούν ότι έδινε εντολές για απευθείας επιθέσεις ούτε ότι έδινε αμοιβές για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα