ΑΘΗΝΑ
17:08
|
20.04.2024
Η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης επιστρέφει στην ΕΠΟ, η οποία οφείλει να την εξετάσει από την αρχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) αποφάσισε να επιστραφούν στον ΠΑΟΚ οι επτά βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από την ομάδα για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας για την οποία είχε τιμωρηθεί και η Ξάνθη.

Παράλληλα, το CAS παραπέμπει εκ νέου το ζήτημα στην ΕΠΟ, με την υποσημείωση η επιτροπή εφέσεων να μπει στην ουσία της υπόθεσης, χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είχαν τιμωρηθεί με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας και τους είχαν αφαιρεθεί επτά και 12 βαθμοί αντιστοίχως.

Τόσο το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League, όσο και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είχαν κρίνει ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό και δεν είχαν μπει στην ουσία της υπόθεσης. Τώρα όμως, με την απόφαση του CAS, η ΕΠΟ καλείται να επανεξετάσει την υπόθεση χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα.

Ουσιαστικά, η υπόθεση ξεκινά από την αρχή, αφού ό,τι και αν αποφασίσει η επιτροπή εφέσεων, ο ΠΑΟΚ μπορεί εκ νέου να προσφύγει στο CAS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα