ΑΘΗΝΑ
21:23
|
18.04.2024

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα δικαστεί αστυνομικός που κατηγορείται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή σε πορεία, το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Η εισαγγελέας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα δικαστεί αστυνομικός που κατηγορείται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή σε πορεία, το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ελευθέρωση κρατούμενου, πράξη την οποία ο ίδιος αρνείται, έχοντας στο πλευρό του σειρά μαρτύρων και ντοκουμέντων. Ο κατηγορούμενος επιμένει ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα Δράση. 

Ο αστυνομικός βρισκόταν στη πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του, προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στη πορεία από ενδεχόμενη επίθεση. Επιμένει μάλιστα ότι δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός χαρακτηρίστηκε απο φιλοκυβερνητικά μέσα ως «αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ» και απεκρύβη το γεγονός ότι είναι αποσπασμένος στην περιφρούρηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλευρό του αποσπασμένου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικού, τάσσονται βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Θ. Δρούτσας, ο Π. Ρήγας, ο Ν. Ηλιόπουλος και ο Π. Λάμπρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα