ΑΘΗΝΑ
08:44
|
24.05.2022
Σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα έρχεται να λύσει το πρόβλημα της υπο-καταγραφής των κρουσμάτων στις φαβέλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πάνω από 7.000 νεκρούς από  COVID-19 στην πόλη του Ρίο ντε Τζαινέρο, και περίπου 640 από αυτούς στις παραγκουπόλεις της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής, οι κάτοικοι των φαβέλων κατέφυγαν σε ένα σύγχρονο τεχνολογικό σύστημα για να λύσουν το πρόβλημα της υπο-καταγραφής των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς, η ανθρωπιστική οργάνωση Catalytic Communities συνεργάστηκε με κατά τόπους συλλογικότητες για τη δημιουργία ενός συστήματος καταγραφής που συλλέγει δεδομένα από περίπου 120 από τις 1.000 περίπου φαβέλες του Ρίο. Το σύστημα παρουσιάζει τα δεδομένα σε μορφή διαγραμμάτων μέσω διαδικτύου, ενώ παρέχει επίσης στατιστικές πληροφορίες για τα κρούσματα.

Η Βραζιλία γενικότερα είναι δεύτερη σε αριθμό νεκρών από την πανδημία παγκόσμια, με 67.000 νεκρούς, 1.7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και εκρηκτικό ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Οι φαβέλες του Ρίο, στις οποίες ζουν περίπου 1.3 εκατομμύρια άτομα, είναι από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων σε αυτές ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να εκτιμηθεί.

«Ελπίζουμε ότι το νέο σύστημα θα επεκταθεί όσο ευρύτερα γίνεται», δήλωσε η επικεφαλής της Catalytic Communities Τερέζα Ουίλιαμσον. «Η έως τώρα ελλιπής καταγραφή των κρουσμάτων δυσκολεύει πολύ την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Η Ουίλιαμσον προσέθεσε, ότι καθώς οι κάτοικοι των φαβέλων αναφέρουν νέα κρούσματα στην πλατφόρμα, θα γίνει ευκολότερος ο εντοπισμός και η παροχή βοήθειας σε νέες εστίες μόλυνσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα