ΑΘΗΝΑ
20:59
|
05.07.2024
Δεκαπέντε μέρες από την εκκίνηση τηε, η «Πορεία για την Αξιοπρέπεια» έφτασε την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της χώρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαπέντε μέρες από την εκκίνηση της, και αφού διέσχισε πολλές πόλεις της Κολομβίας, η «Πορεία για την Αξιοπρέπεια» έφτασε την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ανάμεσα στα αιτήματα του πλήθους που συμμετέχει στην πορεία είναι να σταματήσουν οι δολοφονίες ηγετών του λαϊκού κινήματος, να τερματιστεί η κακοδιαχείριση της πανδημίας, και να φύγουν τα Αμερικάνικα στρατεύματα από τη χώρα.

Η πορεία, που ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες στην πόλη Ποπαγιάν της επαρχίας Καούκα, διέσχισε 500 χιλιόμετρα, καλύπτοντας 22 περιφέρειες της χώρας, μέχρι να φτάσει στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Στην πορεία συμμετέχουν ηγέτες των Ιθαγενών, γυναίκες, αγρότες, απόγονοι Αφρικανών σκλάβων, μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ, καθώς και συνδικαλιστές.

Κατά την άφιξη στην πρωτεύουσα, το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως «Μας σκοτώνουν» και «Η ζωή θα νικήσει», ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε να σεβαστεί τη συμφωνία ειρήνης που είχε υπογραφεί στην Αβάνα το 2016. Ταυτόχρονα επέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την Κολομβιανή Εταιρία Πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα