ΑΘΗΝΑ
08:21
|
25.04.2024
Σε συνεντευξή της στους NYT η πρώην Υπ. Εξωτερικών του Τραμπ περιγράφει μερικές «ιδιαίτερες» προτάσεις του Προέδρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Τραμπ, Ελέιν Ντιούκ, σε συνέντευξη της εφ όλης της ύλης στην εφημερίδα New York Times προέβη σε αναπάντεχες αποκαλύψεις για την θητεία της στο πλευρό του αμφιλεγόμενου Αμερικάνου ηγέτη.

Κατά την κα. Ντιούκ, ο Τραμπ εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης του Πουέρτο Ρίκο την περίοδο που ακολούθησε τον Τυφώνα Μαρία το φθινόπωρο του 2017, ώστε να γλιτώσει τις ΗΠΑ από τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στην αποικία της.

«Ενώ ο τυφώνας είχε χτυπήσει δριμύτατα το Πουέρτο Ρίκο, ο Τραμπ εξέτασε την υπόθεση σαν επιχειρηματίας. Ρώτησε αν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε το νησί, ή να αναθέσουμε σε εξωτερικό προμηθευτή την παροχή ενέργειας σε αυτό», ανέφερε στη συνεντευξή της η πρώην Υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ιδέα ποτέ δεν λήφθηκε σοβαρά από τα στελέχη του Υπουργείου.

Παρόλα αυτά, η πρώην Υπουργός εξακολουθεί να υποστηρίζει τις κινήσεις του προέδρου Τραμπ για ενίσχυση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας. «Εκεί που διαφωνώ», δήλωσε, «είναι η μετατροπή του “Πρώτα η Αμερική” στο “Μόνο η Αμερική”».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα