ΑΘΗΝΑ
15:34
|
18.04.2024
Το υπο-κυκλοφορία βιβλίο ενός πρώην Ισραηλινού πράκτορα έρχεται να φωτίσει την υπόθεση Επστάιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την φίλη και συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της σύλληψης της από τις Αμερικανικές αρχές την περασμένη εβδομάδα, ένα νέο βιβλίο από έναν πρώην Ισραηλινό κατάσκοπο έρχεται να ταράξει τα νερά.

Σύμφωνα με τον Μπεν Μανάσι, συγγραφέα του «Επστάιν: οι νεκροί δε μιλάνε», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μες στο επόμενο διάστημα, ο καταδικασμένος για σωματεμπορία αμερικάνος χρηματιστής Τζέφρι Έπσταιν και η συντροφός του ήταν Ισραηλινοί κατάσκοποι οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ανήλικα κορίτσια ως δόλωμα για να εκβιάζουν πολιτικούς ώστε να αποσπούν πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Μπεν-Μανάσι, το ζεύγος είχε στήσει μια επιχείρηση παγίδευσης, στα πλαίσια της οποίας πρόσφερε σεξ με νεαρά κορίτσια σε επιφανείς πολιτικούς, και μετά χρησιμοποιούσε τα περιστατικά αυτά για να τους εκβιάσει για μυστικά και απόρρητες πληροφορίες που κατέληγαν στις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Στο βιβλίο, ο Μπεν-Μανάσι ισχυρίζεται ότι ο ίδιος υπήρξε ο «χειριστής» υπεύθυνος για τον πατέρα της Γκισλέιν [και μεγιστάνα του τύπου] Ρόμπερτ Μάξουελ, ο οποίος ήταν επίσης Ισραηλινός πράκτορας, και πως ο ίδιος σύστησε την κόρη του και τον Επστάιν στη Μοσάντ.

«Η μοιχεία δεν είναι έγκλημα, είναι απλά ντροπιαστική. Αλλά το σεξ με δεκατετράχρονα κορίτσια είναι έγκλημα ― και ο Επστάιν έβγαζε τους πολιτικούς σε φωτογραφίες πάνω στην πράξη, και τους εκβίαζε με αυτόν τον τρόπο», αναφέρει ο Μπεν-Μανάσι σε ένα απόσπασμα του βιβλίου.

Ο Έπσταιν, είχε βρεθεί κρεμασμένος στο κελί του στην ομοσπονδιακή μονάδα κράτησης της Νέας Υόρκης το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ανάμενε να δικαστεί για σωματεμπορία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα