ΑΘΗΝΑ
13:37
|
23.04.2024
Ο επί χρόνια δήμαρχος της Σεούλ είχε βρεθεί νεκρός την Παρασκευή μετά από καταγγελίες εις βάρος του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φίλοι, συγγενείς, και συνάδελφοι του δημάρχου της Σεούλ Πάρκ Γουόν-Σούν, συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα στην κηδεία του για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Ο Παρκ, ο οποίος διατέλεσε δήμαρχος της πόλης επί πολλά χρόνια, αλλά υπήρξε και θερμός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών, αφήνει πίσω του μια αμφιλεγόμενη κληρονομία, καθώς την τελευταία περίοδο είχαν γίνει εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο δήμαρχος της Σεούλ είχε βρεθεί νεκρός την Παρασκευή, με ένα σημείωμα δίπλα του στο οποίο ευχαριστούσε και ζητούσε συγνώμη από όλους. Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά εκπρόσωποι της δήλωσαν ότι δεν θεωρούν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο θάνατος του Πάρκ Γουόν-Σούν έλαβε χώρα μόλις λίγες μέρες αφότου μια πρώην γραμματέας του κατέθεσε καταγγελία εναντίον του 64χρονου για σεξουαλική παρανόχληση, γεγονός που ξεκίνησε επίσημη έρευνα.

Εκπρόσωπος της οικογένειας του πρώην δημάρχου έκανε λόγο για «αβάσιμες καταγγελίες», και δήλωσε ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίων αυτών που τις διαδίδουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα