ΑΘΗΝΑ
21:47
|
16.04.2024
Αγώνας μέχρι τέλους για την ανατροπή του νόμου! Nέα συγκέντρωση την Πέμπτη 16/7 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι έως ότου δικαστούν αφέθηκαν και οι εννέα διαδηλωτές που παρουσιάστηκαν χθες Δευτέρα (13/7) ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή μετά την αναίτια σύλληψή τους κατά τη διάρκεια του μαζικού συλλαλητηρίου της περασμένης Πέμπτης ενάντια στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο μόνος περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε μέχρι τη δίκη τους, είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους μία φορά τον μήνα.

Από τον παραπάνω περιοριστικό όρο εξαιρέθηκε ο συλληφθείς φοιτητής που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία.

Πρώτος και με υψωμένη γροθιά βγήκε από το κτήριο ο Κώστας Κ., ο φοιτητής που έμαθε ότι πέρασε στην νομική Αθηνών την ώρα που μεταφερόταν στον εισαγγελέα, και ο οποίος φέρει εμφανέστατα σημάδια από γρονθοκοπήματα και χτυπήματα κλομπ στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στα πόδια.

“Αισθάνομαι ταλαιπωρημένος αλλά και βαθιά συγκινημένος γιατί πραγματικά έμαθα στην πράξη και με τον καλύτερο τρόπο ότι η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα, ειδικά στις μέρες μας” δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κ. στο The Press Project, λίγο μετά την απελευθέρωση του.

“Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι αβάσιμες. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε δεν είχε κανέναν ορθό νομικό χαρακτηρισμό. Ήταν κατηγορίες οι οποίες εξόφθαλμα δεν στοιχειοθετούνται από πουθενά και ήταν ακόμα μια προσπάθεια όχι να κρατηθώ και να προφυλακιστώ, αλλά να τρομοκρατηθώ και εγώ και ο κόσμος που κατεβαίνει στον δρόμο για ζητήματα που όχι μόνο αφορούν εμένα ως μαθητή, ως μελλοντικό φοιτητή και εργαζόμενο αλλά και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά όποια κι αν είναι η ιδιότητα του” στηλίτευσε ο Κώστας, διαβεβαιώνοντας ότι”όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε αλλά αποκτούμε μεγαλύτερη μαχητικότητα”.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, εκατοντάδες πολίτες, που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο πλευρό των εννέα συλληφθέντων έξω από την Ευελπίδων, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και συνθήματα.

Σημειώνεται ότι, οι έξι συλληφθέντες διώκονται για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και άλλα πλημμελήματα, ενώ οι τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα.

Και οι 9 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη μετά το όργιο καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ τόσο οι 9 συλληφθέντες όσο και αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τυχαία την ώρα που οι διαδηλωτές αποχωρούσαν από την κινητοποίηση.

“Ήταν μια απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να διαλύσουν μια πολύ μαζική διαδήλωση η οποία είχε συγκεντρωθεί κατά κύριο λόγο στον χώρο της Βουλή. Ήταν μια ακόμη απόπειρα της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τον κόσμο που κατεβαίνει στον δρόμο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα, κι ο κόσμος ξέρει ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο από αύριο” δήλωσε ο Κώστας Κ. στο TTP.

Ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο από την Πέμπτη

Από την Πέμπτη 16/7 συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις κατά του νόμου για τις διαδηλώσεις με τις οργανώσεις της αριστεράς να κατεβαίνουν δυναμικά στον δρόμο διεκδικώντας την απόσυρση του ν/σ.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΛΑΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, δηλώνουν ότι η νέα κινητοποίηση αποτελεί απάντηση στο όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε κατά της διαδήλωσης της Πέμπτης 9 Ιουλίου.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Αγώνας μέχρι τέλους για την ανατροπή του αυταρχικού νόμου

“Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που, με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια να αγωνιστεί.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7.

Φωτογραφία @Enallaktikosgr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα