ΑΘΗΝΑ
22:33
|
26.04.2024
Ξεκίνησαν στην Νικαράγουα οι εορτασμοί για την 41η επέτειο της επανάστασης των Σαντινίστας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν στην Νικαράγουα οι καθιερωμένοι ετήσιοι εορτασμοί για την επέτειο της επανάστασης των Σαντινίστας, που φέτος κλείνει τα σαρανταένα της χρόνια.

Λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία covid-19, πολλές από τις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς θα μεταδωθούν τηλεοπτικά χωρίς παρουσία ζωντανού κοινού.

Η Εθνική Σκηνή «Ρούμπεν Ντάριο» για παράδειγμα, βιντεοσκοπεί μια συναυλία με τις μεγαλύτερες μπάντες και καλλιτέχνες της Νικαράγουας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ρούμπεν Ροντρίγκεζ, η οποία θα προβληθεί από την δημόσια τηλεόραση κατά την ολονυχτία της 18ης Ιουλίου ― την παραμονή της ιστορικής ημερομηνίας κατά την οποία έπεσε η δικτατορία των Σομόζα το 1979.

Εκδηλώσεις που κρίθηκαν συμβατές με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, έλαβαν χώρα κανονικά. Την Κυριακή οι κάτοικοι της Ματίγκουας συμμετείχαν σε εορταστική πορεία με μοτοσικλέτες στις συνοικίες της πόλης, ενώ εορταστική αγορά έχει στηθεί στο Εθνικό Κήπο της Μανάγουας, όπου διατίθενται τοπικά προϊόντα.

Η χώρα, και η κυβέρνηση του προέδρου Ορτέγκα, εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, και υποφέρουν από κυρώσεις αλλά και παρεμβάσεις σε συνεργασία με μερίδα της εγχώριας δεξιάς αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα