ΑΘΗΝΑ
17:27
|
17.05.2024

Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Άντρι Ραζολίνα, ανακοίνωσε τον θάνατο δύο πολιτικών, ενός βουλευτή και ενός γερουσιαστή από κορονοϊό και την μόλυνση 11 ακόμη βουλευτών και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Άντρι Ραζολίνα, ανακοίνωσε τον θάνατο δύο πολιτικών, ενός βουλευτή και ενός γερουσιαστή από κορονοϊό και την μόλυνση 11 ακόμη βουλευτών και 14 γερουσιαστών από την πανδημική νόσο. Λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία θανάτου και την ταυτότητα των δύο νεκρών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την επιβολή νέου lockdown στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο έπειτα από την κατακόρυφη αύξηση κατά 52% στον αριθμό των κρουσμάτων και 65% στον αριθμό των θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Η Μαδαγασκάρη έχει 5.080 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 37 θανάτους, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η κορύφωση της πανδημικής καμπύλης δεν θα επιτευχθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα η Προεδρία διέψευσε φήμες που ήθελαν τον Πρόεδρο να έχει ασθενήσει από τον ιό. Τον Απρίλιο ο Ραζολίνα είχε ισχυριστεί πως τοπικό παρασκεύασμα -που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και η οικογένειά του-θεράπευε από τον κορονοϊό και προέτρεψε τους πολίτες της χώρας του να το χρησιμοποιήσουν, παρά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η αποτελεσματικότητά του δεν είναι αποδεδειγμένη.





Πηγές: Africanews, Al Jazeera





Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα