ΑΘΗΝΑ
04:37
|
20.04.2024
Νεκρός μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε ο πρέσβης της Κύπρους στο Βουκουρέστι, Φίλιππος Κρτητιώτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός μέσα στην κατοικία του στο Βουκουρέστι βρέθηκε ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία, Φίλιππος Κρητιώτης. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax, προσθέτοντας ότι η αστυνομία διέταξε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον “ύποπτο”, όπως τον χαρακτήρισε, θάνατο του Κύπριου πρέσβη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο διπλωμάτης πέθανε το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, είχε καρδιακά προβλήματα, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου θα καθοριστεί μετά τη νεκροψία.

Η ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ

Τον θάνατο του διπλωμάτη ανακοίνωσε επισήμως και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

“Είναι με βαθιά θλίψη και συγκίνηση που αποχαιρετούμε τον εκλεκτό συνάδελφο, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, Φίλιππο Κρητιώτη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα χαράματα της Κυριακής. Ο Φίλιππος Κρητιώτης υπήρξε μέλος της Διπλωματικής μας Υπηρεσίας για είκοσι επτά χρόνια και υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο, μεταξύ άλλων, ως Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία και Πρέσβης της Κύπρου στη Φινλανδία και τη Ρουμανία. Διακρινόταν για την ευγένεια, την εργατικότητα και το ήθος του. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και η προσφορά του αξιέπαινη και πολύπλευρη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα