ΑΘΗΝΑ
19:01
|
26.04.2024

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέπει πλέον την πρόσβαση στο εγχώριο δίκτυο τεχνολογίας τύπου 5G στην κινεζική εταιρία Huawaei. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέπει πλέον την πρόσβαση στο εγχώριο δίκτυο τεχνολογίας τύπου 5G στην κινεζική εταιρία Huawaei. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την αγορά νέου εξοπλισμού Huawei για δίκτυα 5G μετά τον Δεκέμβριο και ότι τα υπάρχοντα εργαλεία που έχουν ήδη εγκατασταθεί θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα δίκτυα έως το 2027.

Η εξέλιξη θεωρείται νίκη για τις ΗΠΑ και προσωπικά τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχε ασκήσει σκληρή πίεση στο Λονδίνο, καλώντας σε αποκλεισμό της εταιρείας από τα δίκτυα 5G και συνδέοντας την τελευταία με το ενδεχόμενο κακόβουλων πράξεων και ψηφιακής κατασκοπείας λόγω και της στενής σχέσης της με το Πεκίνο.

Παράλληλα, η απόφαση, συνιστά μια θεαματική στροφή 180 μοιρών για τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις τον Ιανουάριο ανακοίνωνε τη συμμετοχή υπό όρους της εταιρίας  στην ανάπτυξη του δικτύου 5G. Η δήλωση του αρμόδιου για τις τηλεπικοινωνίες Υπουργού, Όλιβερ Ντάουντεν έκανε λόγο για “αλλαγή πορείας λόγω αλλαγής δεδομένων”.

Η σημερινή απόφαση θεωρείται καρπός της πίεσης της Ουάσιγκτον προς το Λονδίνο για αποκλεισμό της Huawei ενόψει και της ανάγκης της Βρετανίας για περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών δεσμών με τις ΗΠΑ, στη “μετά Brexit” εποχή.

Πηγές: Axios, New York Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα