ΑΘΗΝΑ
02:12
|
21.09.2024
Να εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το παραξικόπημα ζητά η τουρκική πρεσβεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το παραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ζητά η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook.

Ανήμερα της απόπειρας του πραξικοπήματος, η Άγκυρα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει στην Τουρκία τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς (αλλά και άλλους) όπως αναφέρει που κατέφυγαν στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση της τουρκική πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρει:
“Περιμένουμε τέσσερα χρόνια τώρα για την έκδοση των οκτώ πρώην αξιωματικών του στρατού (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό”.

We have been waiting for four years now, for the extradition of the eight ex-military individuals (and others) who fled…

Posted by T.C. Atina Büyükelçiliği / Turkish Embassy Athens / Πρεσβεία Τουρκίας Αθήνα on Tuesday, July 14, 2020

Σημειώνεται ότι οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις στην Τουρκία, κατέφυγαν με ελικόπτερο Black Hawk στον Έβρο το πρωί της 16η Ιουλίου του 2016, καταθέτοντας αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο και έλαβαν έπειτα από μακρά δικαστική διαδικασία.

Tον Ιανουάριο του 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση των Οκτώ απορρίπτοντας τα αιτήματα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των στρατιωτικών και έκανε δεκτά τα αιτήματα των τελευταίων για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσής τους στην Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα