ΑΘΗΝΑ
06:30
|
05.05.2024
Σε ανοικτή τους επιστολή οι 83 πολυεκατομμυριούχοι ζητούν να φορολογηθούν υπέρ των φτωχών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ανάμεσα τους η Αμπιγκέιλ Ντίσνευ (της γνωστής οικογενείας) και ο συνιδρυτής της βιομηχανίας παγωτών Μπεν & Τζέρυ, ζητούν από τις κυβερνήσεις να τους φορολογήσουν περισσότερο για να προστατεύσουν τους φτωχότερους πληθυσμούς του πλανήτη από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Σε ανοικτή τους επιστολή, οι 83 συνυπογράφοντες με προσωπική περιουσία έκαστος δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων, ζήτησαν να θεσπιστεί ένας μόνιμος «φόρους πλούτου», τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιούνται για την παροχή οικονομικής βοήθειας.

«Σε αντίθεση με δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε μήπως χάσουμε της δουλειές μας, τα σπίτια μας, ή τη δυνατότητα να συντηρήσουμε την οικογένεια μας», αναφέρουν στην επιστολή, ενώ καταλήγουν «για αυτό σας παρακαλούμε: φορολογήστε μας!».

Η δημοσίευση της ανοικτής επιστολής επιλέχθηκε να συμπέσει με την συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των χωρών του G20 στις 18 Ιουλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα