ΑΘΗΝΑ
08:17
|
20.04.2024
Πρόσφατη έρευνα ρίχνει φως στην εξαναγκαστική εργασία στην σύγχρονη Βρετανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δουλεία απαγορεύτηκε τυπικά στην Βρετανία το 19ο αιώνα. Με τις σύγχρονες μορφές της όμως, από την υποχρεωτική εργασία, έως τα «βαποράκια» ζει και βασιλεύει.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Δικαιοσύνη και Φροντίδα” και της δεξαμενής σκέψης “Κέντρο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη”, πάνω από το 90% των σύγχρονων σκλάβων είναι «αόρατοι».

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση δουλείας στη Βρετανία είναι πάνω από δέκα φορές μεγαλύτερος από τον προηγούμενα εκτιμώμενο νούμερο, πλησιάζοντας τους 100.000.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των οργανώσεων, οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτεροι, ενώ και η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να οδηγήσει περισσότερους εργαζόμενους στην εξαναγκαστική εργασία.

Η νέα έρευνα κυκλοφορεί την στιγμή που η Βρετανική κοινή γνώμη συζητάει τις πρόσφατες καταγγελίες εναντίων του διαδικτυακού οίκου μόδας BooHoo, ο οποίος πλήρωνε κάτω από το βασικό τους εργάτες του στο Λέστερ της Κεντρικής Αγγλίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εφάρμοζε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Τα περισσότερα θύματα εξαναγκαστικής εργασίας στη Βρετανία είναι μετανάστες εργάτες από περιοχές όπως Νιγηρία και Βιετνάμ.

Η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, είπε ότι η υπηρεσία της θα εξετάσει επισταμένα τα ευρήματα της έρευνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα