ΑΘΗΝΑ
21:56
|
23.04.2024
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο σκαφών στο λιμάνι Μπουσέρ στο νότιο Ιράν σήμερα Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο σκαφών στο λιμάνι Μπουσέρ στο νότιο Ιράν σήμερα Τετάρτη. Τουλάχιστον επτά πλοία έχουν υποστεί ζημιά από την πυρκαγιά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν πυροσβέστες να μάχονται με τις φλόγες στην προβλήτα, ενώ ορισμένα από τα κατεστραμμένα πλοία βγάζουν πυκνούς μαύρους καπνούς.

Τα σκάφη φαίνεται να είναι μικρά πολιτικά αλιευτικά σκάφη, σύμφωνα με άλλο βίντεο. Η πυρκαγιά παρήγαγε μια μεγάλη στήλη καπνού ορατή από άλλα μέρη της πόλης.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ωστόσο τα σκάφη φαίνεται να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Μια σειρά από ύποπτα περιστατικά έχουν λάβει χώρα τελευταία στο Ιράν. Έχουν συμβεί σε διάφορες στρατηγικά σημαντικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών, πυρηνικών και βιομηχανικών χώρων σε ολόκληρη τη χώρα από τα τέλη Ιουνίου. Αναμφισβήτητα το πιο ευαίσθητο περιστατικό συνέβη στην εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου Νατάνζ στις αρχές Ιουλίου.

Ένα από τα κτίρια της εγκατάστασης υπέστη σοβαρές ζημιές σε ένα απροσδιόριστο περιστατικό, με τις εικόνες που δώθηκαν στη δημοσιότητα από τον οργανισμό πυρηνικής ενέργειας του Ιράν να υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να είχε συμβεί έκρηξη και πυρκαγιά στο κτίριο. Η Τεχεράνη δήλωσε ότι έχει ήδη καθορίσει τα αίτια του ατυχήματος του Νατάνζ, αλλά δεν σχολίασε περαιτέρω το συμβάν.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα