ΑΘΗΝΑ
14:21
|
25.04.2024
Το FARC ανακοίωνωσε τη δολοφονία δύο πρώην μαχητών των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To πολιτικό κόμμα FARC ανακοίνωσε την δολοφονία ακόμη δύο πρώην μαχητών των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας. Το FARC επιρρίπτει επίσης ευθύνες στον Πρόεδρο Ιβάν Ντούκε για τη συνέχιση των δολοφονιών και την ατιμωρησία των δραστών, ενώ χαρακτηρίζει τις δολοφονίες ως εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Ένας εκ των δύο θυμάτων, ο Φρέντι Φαγιάρδο Αβίλα, δολοφονήθηκε στην πόλη Ουρίμπε του διοικητικού διαμερίσματος Μέτα, ενώ καταγράφεται ως πλήρως συμμορφωμένος με την διαδικασία επανενσωμάτωσης μετά την αποστράτευση του επαναστατικού αντάρτικου στρατού. Το άλλο θύμα, ο 53 ετών Χοσέ Αντόνιο Ριβέρα, του οποίου η υπογραφή καταγράφεται στην Συμφωνία Ειρήνευσης του 2016, πυροβολήθηκε από άγνωστης ακόμη ταυτότητας άνδρες στον χώρο δουλειάς του, στην πόλη Πιταλίτο του διοικητικού διαμερίσματος Χουίλα.

Σύμφωνα με το FARC από την υπογραφή της Συμφωνίας Ειρήνευσης το 2016,όταν οι FARC εγκατέλειψαν την ένοπλη δράση και μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα έως και σήμερα 218 πρώην μαχητές έχουν δολοφονηθεί και τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Πηγές: Telesur, The Atlantic

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα