ΑΘΗΝΑ
02:18
|
20.05.2024
Ο Τραμπ υπέγραψε μια μυστική εντολή που έδινε στη CIA περισσότερη ελευθερία να διεξάγει κυβερνοεπιθέσεις σε άλλες χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ικανότητα της CIA να διεξάγει κυβερνοεπιθέσεις σε άλλες χώρες ενισχύθηκε το 2018, όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια μυστική εντολή που της έδινε περισσότερη ελευθερία, ανέφερε το Yahoo News την Τετάρτη. Το προεδρικό αυτό εύρημα φαίνεται πως ακύρωσε περιορισμούς που είχαν τεθεί σε ισχύ από προηγούμενες κυβερνήσεις, επιτρέποντας έτσι στον οργανισμό να εγκρίνει περισσότερες δικές του επιχειρήσεις αντί να περιμένει την έγκριση του Λευκού Οίκου.

Σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέψει στις ΗΠΑ να επιτεθούν εναντίον «εχθρικών χωρών» όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και άλλες, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέφερε ανώνυμους πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Οι πρόσθετες εξουσίες επιτρέπουν στη CIA να διαταράξει τις υποδομές (όπως το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας) ή να διαρρεύσει ευαίσθητες πληροφορίες στο διαδίκτυο, σημείωσε το Yahoo News, και διεύρυναν το πεδίο εφαρμογής της ώστε να μπορεί να χτυπήσει με κυβερνοεπιθέσεις μέσα ενημέρωσης, φιλανθρωπικά ιδρύματα, θρησκευτικά ιδρύματα ή επιχειρήσεις που ενδέχεται να συνδέονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών μιας χώρας.

Η CIA και ο Λευκός Οίκος δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια.

Πηγή: CNET

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα