ΑΘΗΝΑ
19:59
|
02.05.2024
Ερωτηματικά για το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να τοποθετούν μολότοφ σε σάκο διαδηλωτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ομάδα “ΔΡΑΣΗ” ξαναχτύπησε και επιτέθηκε αναίτια σε εκατοντάδες διαδηλωτές που αποχωρούσαν ειρηνικά από την Πλατεία Βικτωρίας μετά το πέρας της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησαν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες.

Αστυνομικές διμοιρίες εγκλώβισαν τους αντιφασίστες στα στενά προς την οδό Πατησίων, όπου τους επιτέθηκαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

Πάνω από 100 διαδηλωτές κλείστηκαν στην ΑΣΟΕΕ όπου και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με την αστυνομία να επιτείθεται και να χτυπά με κλομπ διαδηλωτές.

Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε και σε τρεις συλλήψεις διαδηλωτών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών από τους αστυνομικούς.

Υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν καταφύγει στην ΑΣΟΕΕ από όπου πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το κτήριο.

“Θέλουμε μετανάστες σε όλες τις γειτονιές, το πρόβλημα είστε εσείς, ξεφτίλες ρατσιστές”

Παράλληλα, οι λεγόμενες επιτροπές κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είχαν καλέσει σε ρατσιστική συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες στην οποία συμμετείχαν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 “Θέλουμε μετανάστες σε όλες τις γειτονιές, το πρόβλημα είστε εσείς, ξεφτίλες ρατσιστές” φώναζαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές στέλνοντας το μήνυμα ότι το μίσος, η βία και οι αποκλεισμοί δεν έχουν θέση σ’ αυτή την περιοχή. 

Με προκλητικά συνθήματα όπως “Αυτή η γη δεν σας ανήκει, αναρχικοί και μπολσεβίκοι”, “Ελλάς – Ελλάς, ή ταν ή επί τας” απαντούσαν οι συγκεντρωμένοι ρατσιστές.

Ενώ αρχικά η αστυνομία είχε δεσμευθεί ότι θα κρατήσει τη ρατσιστική συγκέντρωση μακριά από την πλατεία προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, εν τέλει απέμεινε μόνο μία κλούβα έμεινε για να χωρίζει τις δύο συγκεντρώσεις, κατήγγειλε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.

Τους “φόρτωσαν” μολότοφ

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί βίντεο από προσαγωγή που πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ που καταγράφει αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να τοποθετούν μια βόμβα μολότοφ σε ένα σάκο προσαχθέντα διαδηλωτή.

Σύμφωνα με το Mega, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρίνισαν πως επρόκειτο για αντικείμενα -κοντάρια και μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό- που είχαν κατασχεθεί και τα οποία τοποθετήθηκαν σε δίκυκλο της ομάδας ΔΡΑΣΗ, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα