ΑΘΗΝΑ
15:06
|
08.05.2024
Συντονισμένη επίθεση από χάκερς παραβίασε τους λογαριασμούς διάσημων προσωπικοτήτων και εταιρειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντονισμένη επίθεση από χάκερς παραβίασε τους λογαριασμούς twitter διάσημων προσωπικοτήτων και εταιρειών εμφανίζοντας στo προφίλ τους μια διαφημιστική απάτη για Bitcoin.

Την Τετάρτη 15/7 άρχισαν να αποστέλλονται μαζικά μηνύματα από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των Τζο Μπάιντεν, Ίλον Μασκ, Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος, Κάνιε Γουέστ, Μπαράκ Ομπάμα και Μάικ Μπλούμπεργκ, προς τους εκατομμύρια χρήστες του Twitter παρακινώντας τους να τα αποστείλουν σε συγκεκριμένη διεύθυνση Bitcoins ώστε να τους τα διπλασιάσουν.

Σύμφωνα με τον “Guardian”, ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για bitcoin που αναρτήθηκε στα συγκεκριμένα tweets, έφτασε να έχει το ποσό των 100.000 δολαρίων.

“Εντοπίσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια συντονισμένη επίθεση κοινωνικής μηχανικής από άτομα που στόχευσαν με επιτυχία μερικούς από τους υπαλλήλους μας με πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία” ανακοίνωσε το Twitter.

Αν και οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς είχαν αποκατασταθεί έως το απόγευμα της Τετάρτης, η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι χάκερ ενδέχεται να συνεχίσουν την επίθεση.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI) έχει αναλάβει την έρευνα για την κυβερνοεπίθεση, ανέφεραν δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Νωρίτερα, το FBI σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Είμαστε ενήμεροι για το σημερινό επεισόδιο σε πολλούς λογαριασμούς στο Twitter που ανήκουν σε επώνυμα πρόσωπα».

Μετά την επίθεση, η μετοχή του Twitter κατέγραψε πτώση περίπου 1,3%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα