ΑΘΗΝΑ
08:47
|
19.05.2024
Δήλωση στήριξης μετά από φήμες για αλλαγή της στάσης της Αργεντινής ως προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ δήλωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του την στήριξή του στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα, που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, αναγνωρίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών. Η δήλωση του Φερνάντεζ έρχεται μετά από φήμες για αλλαγή της στάσης της Αργεντινής ως προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Ο Φερνάντεζ, που διαδέχθηκε τον Μάκρι στην Προεδρεία της χώρας πριν λίγους μήνες, συμπλήρωσε πως δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε κανένα πραξικόπημα εναντίον κανενός Προέδρου και για αυτό αποκήρυξε τα όσα συνέβησαν στην Βολιβία με την πραξικοπηματική ανατροπή Μοράλες. Δήλωσε δε πως “η εν εξελίξει εκλογική διαδικασία πρέπει να γίνει σεβαστή” και χαρακτήρισε την κυβέρνηση υπό τον Νικολάς Μαδούρο “νόμιμα εκλεγμένη”.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών για την 6η Δεκέμβρη, με την αντιπολίτευση-της οποίας ο επικεφαλής Χουάν Γκουαϊδό είναι αναγνωρισμένος από μια μειοψηφία χωρών διεθνώς ως μεταβατικός Πρόεδρος- να καλεί ήδη από τώρα σε μποϊκοτάζ της διαδικασίας.

Πηγές: Telesur, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα