ΑΘΗΝΑ
11:38
|
19.05.2024
Αφροαμερικανός μαθητής Λυκείου βρήκε έναν φλεγόμενο σταυρό, σύμβολο της ΚΚΚ στην αυλή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην μικρή πόλη Μάριον του Μισισίπι ο μαθητής Λυκείου και ακτιβιστής Τρέιβον Μπράουν, ο οποίος ηγήθηκε αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο πλαίσιο του κινήματος “Black Lives Matter” δέχεται πλήθος απειλών λόγω της κινηματικής δράσης του. Στα τέλη Ιούνη, όταν έλαβαν χώρα οι πρώτες πορείες με ηγετική μορφή τον Μπράουν, στην υπό λευκή πλειοψηφία Μάριον, ο νεαρός Αφροαμερικανός βρήκε έναν φλεγόμενο σταυρό (σύμβολο της ρατσιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ku Klux Klan) στην αυλή του σπιτιού του. Για την ενέργεια συνελήφθη ο λευκός γείτονας του Μπράουν.

Πριν λίγες ημέρες της αντιρατσιστικής διαδήλωσης που είχε προγραμματιστεί, προηγήθηκε μοτοπορεία ακροδεξιών με σημαίες της Συνομοσπονδίας (η σημαία του ηττημένου ρατσιστικού κράτους του Νότου κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου) ενώ ακολούθησε ήπια αντιπαράθεση ανάμεσα στους αντιρατσιστές διαδηλωτές και τους ακροδεξιούς μοτοσικλετιστές, κατά την οποία εκτοξεύτηκαν ύβρεις κι απειλές από πλευράς των τελευταίων.

Η επιστροφή της KKK και άλλων ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων στο προσκήνιο έχει συνδεθεί με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη Προεδρία των ΗΠΑ, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση την πορεία ακροδεξιών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ το 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε η νεαρή αντιφασίστρια Χέδερ Χέιερ.

Πηγές: The Washington Post, Wikipedia

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα