ΑΘΗΝΑ
21:50
|
18.04.2024

Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στις παρυφές της συνοικίας «μικρή Ιταλία» του Σικάγο, βρέθηκε στο στόχαστρο των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter. Χιλιάδες διαδηλωτές, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στις παρυφές της συνοικίας «μικρή Ιταλία» του Σικάγο, βρέθηκε στο στόχαστρο των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter. Χιλιάδες διαδηλωτές, διαδήλωναν στο Σικάγο, όταν μια ομάδα από αυτούς αποκόπηκε και πήγε στο Grant Park όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο άγαλμα. Το περικύκλωσαν και άρχισαν να του πετούν διάφορα αντικείμενα και βεγγαλικά.  Κάποιοι σκαρφάλωσαν επάνω του και του πέρασαν δύο σκοινιά με τα οποία οι διαδηλωτές προσπάθησαν να το ρίξουν από την θέση του.  Δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή και με χρήση σπρέι πιπεριού, κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.  Αρκετοί αστυνομικοί και διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ όταν όλα τελείωσαν, το άγαλμα και ο τοίχος που το περιβάλει, είχαν καλυφθεί με γκράφιτι και συνθήματα εναντίον της αστυνομίας. Η αστυνομία του Σικάγο προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές.

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν τον περασμένο Μάιο στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ λόγω της  βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών κατά την σύλληψη του στην Μινεάπολη, αρκετά αγάλματα έγιναν στόχος των διαδηλωτών σε ολόκληρη την Αμερική.  Για τον λόγο αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε διάταγμα για την προστασία των αγαλμάτων και των μνημείων, το οποίο προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών σε εκείνους που τα βανδαλίζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα