ΑΘΗΝΑ
09:04
|
26.04.2024

Στις 19 Ιουλίου η Νικαράγουα θα γιορτάσει την 41η επέτειο από την επικράτηση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας και την πτώση της -βάναυσης και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 19 Ιουλίου η Νικαράγουα θα γιορτάσει την 41η επέτειο από την επικράτηση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας και την πτώση της -βάναυσης και υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ- δικτατορίας υπό τον Αναστάσιο Σομόζα. Ωστόσο λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη παρέλαση που συνοδεύει τους εορτασμούς στην πλατεία Plaza de la Fe της πρωτεύουσας Μανάγκουα .

Σύμφωνα και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Κάρλος Φονσέκα Τεράν, η χώρα θα γιορτάσει με διάφορες δραστηριότητες όπως ψηφιακά μεταδιδόμενες μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Επανάσταση. Παράλληλα, στην πρωτεύουσα Μανάγκουα σχεδιάζεται η ανέγερση μνημείου, όπου και θα καταγράφονται οι επιτυχίες της κυβέρνησης του πολιτικού κόμματος των Σαντινίστας από το 2007 και έπειτα, όταν τα ηνία της χώρας ανέλαβε (μετά από διάλειμμα 17 ετών) ο Ντανιέλ Ορτέγκα, πρώην ηγέτης του επαναστατικού στρατού που ανέτρεψε τον Σομόζα και τωρινός Πρόεδρος της χώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=COZY27cBR2I

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα