ΑΘΗΝΑ
17:19
|
19.05.2024

Την τρίτη της έφοδο σε 18 ημέρες, έκανε η αστυνομία στις φυλακές Κορυδαλλού και για μια ακόμη φορά, τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά.  Την Παρασκευή, οι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τρίτη της έφοδο σε 18 ημέρες, έκανε η αστυνομία στις φυλακές Κορυδαλλού και για μια ακόμη φορά, τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά. 

Την Παρασκευή, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης, πραγματοποίησαν έρευνα σε 13 κελιά, σε έναν θάλαμο και σε κοινόχρηστους χώρους της πτέρυγας Β όπου βρέθηκαν τα εξής αντικείμενα:

15 σιδηρολοστοί και ξύλινα ρόπαλα ,

5 αυτοσχέδια μαχαίρια και αυτοσχέδιο κατσαβίδι,

2 σουβλιά και (6) λάμες,

5,3 γραμμ. χασίς, 2 κουτιά ψυχοφάρμακα και ποσότητα τεμαχισμένων ψυχοφαρμάκων,

16 κινητά τηλέφωνα, 21 φορτιστές και 13 handsfree ,

7 USB και καλώδια, κάρτα SIM και κάρτα SMARTPAY ,

11 τράπουλες , 6 ζάρια και 45 ευρώ ,

3 τρυπάνια, χαρτοκόπτης και αυτοσχέδιος ξύλινος μπαλτάς,

5 πιρούνια, ψαλίδι, 2 λάμες νυχιών και νυχοκόπτης,

 σκληρός δίσκος, ηλεκτρονικό τσιγάρο και αυτοσχέδια μηχανή TATTOO ,

15 βίδες , 6 κλειδιά και λουκέτο ,

7 αυτοσχέδιοι καθρέπτες παρακολούθησης ,

2 μπουκάλια με άγνωστη ουσία και

διαβατήριο Γεωργιανών Αρχών .

Για τα ευρήματα ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Στις 16 Ιουλίου, σε παρόμοια έφοδο της αστυνομίας, στις φυλακές του Κορυδαλλού και την Δομοκού, βρέθηκαν παρόμοια ευρήματα.  Συγκεκριμένα, στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων, 3,2 γραμμάρια λευκής σκόνης (πιθανόν ναρκωτικής ουσίας), μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας), έξι αυτοσχέδια μαχαίρια, χρηματικό ποσό 63 ευρώ, ρόπαλο και κομμάτι καθρέπτη, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο φορτιστές, τέσσερα handsfree, δύο USB και κάρτα sim.

Στις 30 Ιουνίου, σε παρόμοια και πάλι έφοδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

15 σίδερα (λοστοί), (2) σιδερολοστοί και μεταλλική ράβδος. Τέσσερα κομμάτια σίδερο, μεταλλική λαβή, αλυσίδα και μεταλλικός σωλήνας. Δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και δύο αυτοσχέδια σουβλιά. Δύο ορειβατικά σχοινιά με τέσσερις και δύο γάντζους, αντίστοιχα. Επτά ξύλινα κοντάρια και τρία κοντάρια σκούπας.  Μεταξύ των ευρημάτων ήταν επίσης βελόνες και σύνεργα για τατουάζ, κουτάλια, πιρούνια, μαχαίρι κουζίνας, ψαλίδι και ξυράφι, κατσαβίδια, σακουλάκια πιθανόν με κάνναβη και δύο δοχεία με σκόνες άγνωστης προέλευσης. Οκτώ κινητά τηλέφωνα, δώδεκα φορτιστές και μπαταρία κινητού, επτά handsfree και bluetooth, επτά καλώδια και δύο καλώδια USB, memory stick, chrome cast και router, έξι αυτοσχέδια καθρεφτάκια, πέντε τράπουλες και μαγνήτης.  Τέλος, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, τηλεκάρτες και περίπου 107 ευρώ.

Στις 10 Ιουλίου, καρατομήθηκε ο μέχρι πρότινος αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφίας Νικολάου.  Ο Αντώνης Αραβαντινός, είναι πλέον απλός φύλακας, στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα