ΑΘΗΝΑ
13:08
|
26.04.2024

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, ανέφερε πως ο αριθμός των πολιτών της χώρας που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, ανέφερε πως ο αριθμός των πολιτών της χώρας που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με μέθοδο υπολογισμού εξάπλωσης της πανδημίας, ανέρχεται στους 25 εκατομμύρια (σε πληθυσμό περίπου 82 εκατομμυρίων), ενώ οι θάνατοι από την πανδημική νόσο εκτιμώνται στους 14 χιλιάδες. Παράλληλα, έκανε λόγο για περισσότερους από 200.000 συνολικά νοσηλευόμενους και νοσηλευθέντες, ενώ προειδοποίησε ότι ακόμη 30-35 εκατομμύρια Ιρανοί διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών υγείας.

Οι δηλώσεις Ρουχανί έρχονται σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις -μόλις μια ημέρα πριν- του Υπουργείου Υγείας για 13791 θανάτους ενώ σε σημερινή ανακοίνωση η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λάρι, έκανε λόγο για 209 ακόμη νεκρούς και συνολικά 14188 θανάτους. Την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως 140 υγειονομικοί πέθαναν από τον νέο κορονοϊό και 5.000 μολύνθηκαν. Ο Πρόεδρος επανέλαβε την προτροπή για τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, την ίδια στιγμή που ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων έκανε τις αρχές να καταστήσουν την χρήση προστατευτικών μασκών σε κλειστούς χώρους υποχρεωτική.

Στην πρωτεύουσα Τεχεράνη οι αρχές της περιφέρειας επανέφεραν τα περιοριστικά μέτρα για μια εβδομάδα, αφότου είχαν αρχίσει προοδευτικά να αίρονται τα μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στον Απρίλιο με σκοπό να ανοίξει εκ νέου η τσακισμένη από τις αμερικανικές κυρώσεις οικονομία του Ιράν. Μέχρι σήμερα στη χώρα υπολογίζεται σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές πως έχουν διενεργηθεί 2.148.999 διαγνωστικά τεστ.

Πηγές: IRNA, The New Arab

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα