ΑΘΗΝΑ
13:18
|
20.04.2024

Για περίπου μία ώρα βρέθηκε ο Ερντογάν σήμερα στην Αγιά Σοφιά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα της μετατροπής της εκκλησίας σε τζαμί.  Ο Τούρκος Πρόεδρος, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για περίπου μία ώρα βρέθηκε ο Ερντογάν σήμερα στην Αγιά Σοφιά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα της μετατροπής της εκκλησίας σε τζαμί.  Ο Τούρκος Πρόεδρος, συνοδεύονταν από τον Υπουργό τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα έργα.  Η πρώτη προσευχή είναι προγραμματισμένο να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και μέσα στον Ναό, θα βρίσκονται μόνον 500 άτομα, ενώ έξω, στον προαύλιο χώρο θα βρίσκονται περισσότεροι.  Ο Ερντογάν φορούσε μάσκα σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης, φωτογραφήθηκε στο εσωτερικό της Αγιά Σοφίας και ανέβασε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ενώ χαιρέτησε και τον κόσμο που τον περίμενε έξω από τον Ναό κατά την είσοδο και έξοδο του.

Δύο χιλιάδες διακόσια περίπου χιλιόμετρα πιο μακριά, ο Πάπας Φραγκίσκος, επανέλαβε στην Κυριακάτικη προσευχή του πόσο τον ενόχλησε η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί. «Οι σκέψεις μου είναι στην Κωνσταντινούπολη. Σκέφτομαι την Αγία Σοφία και πονάω πολύ» είπε μιλώντας στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του, φαίνεται ότι έχουν χάσει το μέτρο. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι η Τουρκία κάλεσε όλους στο τέμενος, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα Φραγκίσκου για την προσευχή της ερχόμενης Παρασκευής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα