ΑΘΗΝΑ
10:58
|
26.04.2024
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε τον αποκλεισμό 4 κομμάτων από τις γενικές εκλογές του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο του Ισημερινού αποφάσισε τον αποκλεισμό τεσσάρων κομμάτων από τις γενικές εκλογές του 2021. Ανάμεσά τους και το Κίνημα της Επανάστασης των Πολιτών, το αριστερό κόμμα που δημιούργησε ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα.

Η απόφαση, την οποία ο πρώην -αλλά ακόμη αρκετά δημοφιλής-Πρόεδρος χαρακτήρισε “μέρος της ατζέντας της Δεξιάς ώστε να αποτραπεί η κάθοδος του κόμματος του στον εκλογικό στίβο”, ήρθε ύστερα από πρόταση του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος ανέφερε ότι εντοπίστηκαν παρατυπίες κατά τη διαδικασία εγγραφής των τεσσάρων πολιτικών σχηματισμών.

Ο Κορέα, που κυβέρνησε την νοτιοαμερικανική χώρα για περισσότερο από μια δεκαετία και θεωρείται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα φαβορί ο ίδιος ή υποψήφιος της επιλογής του για την θέση του Προέδρου, βρίσκεται στο Βέλγιο (πατρίδα της συζύγου του) έχοντας καταδικαστεί ερήμην σε οκταετή φυλάκιση για διαφθορά, ύστερα από την δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε από τον πρώην συνεργάτη και διάδοχό του, σε μια νομική διαμάχη που έχει λάβει έντονα πολιτική διάσταση.

Πηγές: Telesur, Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα