ΑΘΗΝΑ
19:04
|
25.04.2024
Αν ο Τραμπ ηττηθεί και δεν θέλει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, θα φύγει με απεντόμωση, δήλωσε η Πελόζι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να μην αρέσει στον Ντόναλντ Τραμπ το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αλλά εφόσον χάσει, είτε το θέλει, είτε όχι, θα πρέπει να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο.

“Υπάρχει μια διαδικασία. Δεν έχει καμία σχέση με το αν ο συγκεκριμένος ένοικος του Λευκού Οίκου δεν θέλει να αποχωρήσει και πρέπει να υποκαπνιστεί από εκεί, επειδή η προεδρία είναι η προεδρία”, στηλίτευσε η Πελόζι σε συνέντευξή της στο MSNBC.

“Υπονοείτε ότι ενδέχεται να μην αποδεχθείτε τα αποτελέσματα των εκλογών;” της απάντησε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο “Fox News Sunday”.

“Όχι. Πρέπει να δω”, είπε ο Τραμπ. “Κοιτάξτε – πρέπει να δω. Όχι, δεν θα πω ένα απλό ‘ναι’. Δεν θα πω ‘όχι’. Και δεν το έκανα ούτε την τελευταία φορά”, ήταν η απάντηση του μεγιστάνα προέδρου, που θεωρεί ότι η επιστολική ψήφος η οποία θα χρησιμοποιηθεί στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε εκλογική νοθεία.

Η Πελόζι υπαινίχθηκε ότι η άρνηση του Τραμπ να αποχωρήσει προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου του προέδρου.

“Είτε το ξέρει ακόμα είτε όχι, θα φύγει”, είπε η πρόεδρος της Βουλής. “Απλά επειδή πιθανόν δεν θα θέλει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τελετή ορκωμοσίας νέου προέδρου των ΗΠΑ”.

Ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο έχοντας αντίπαλο τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, αντιμετωπίζει πτώση της δημοτικότητάς του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που έχει παραλύσει την αμερικανική οικονομία προκαλώντας ιστορικά υψηλά ποσοστών ανεργίας.

“Ο αμερικανικός λαός θα αποφασίσει σε αυτές τις εκλογές. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Άντριου Μπέιτς.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα