ΑΘΗΝΑ
10:31
|
25.04.2024
Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία παρενέβη στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία παρενέβη στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit και οι Βρετανοί κατάσκοποι δεν θα χάσουν την μπάλα στο παιγνίδι που παίζει η Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα ανέφερε ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν ότι η Ρωσία παρενέβη στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, ερωτηθείς από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky αν θα υπάρξουν περαιτέρω έρευνες για πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για το Brexit, απάντησε ότι «Χρειάζεται να υπάρχουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία για το ζήτημα αυτό, τα οποία δεν υπάρχουν» και πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι είναι η περίπτωση που οι υπηρεσίες πληροφοριών θα επαναπαυθούν».

Η Ρωσία επανειλημμένα έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές, υποστηρίζοντας ότι η Δύση και συγκεκριμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν κυριευθεί από αντιρωσική υστερία.

Στην έκθεση της, η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) αναφέρει επίσης ότι το Λονδίνο έχει γίνει ένας ιδιαίτερος τόπος για τους Ρώσους ολιγάρχες και τα χρήματά τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την βρετανική πρωτεύουσα ως «πλυντήριο» χρημάτων.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σεπς, αναφερόμενος στο θέμα αυτό δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό, το καλό όνομα του Λονδίνου, του Σίτι και του Ηνωμένου Βασιλείου, να διατηρηθεί σε ό,τι αφορά στην νομοθεσία που έχει σχέση με το ξέπλυμα χρήματος», προσθέτοντας ότι «το Λονδίνο δεν είναι ο τόπος για να έρθεις και να κάνεις ξέπλυμα χρήματος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα