ΑΘΗΝΑ
03:59
|
08.05.2024
Μακελειό στο Σικάγο από επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που άνοιξαν πυρ εναντίον παρευρισκομένων σε κηδεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) όταν επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον παρευρισκόμενων σε κηδεία στην περιοχή Σάουθ Σάιντ στο Σικάγο.

Οι αρχές του Σικάγο ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν όταν άτομο/α μέσα σε ένα μαύρο όχημα άνοιξε/αν πυρ κατά των παρισταμένων της κηδείας. Ορισμένοι από τους παρισταμένους ανταπέδωσαν τα πυρά προς το όχημα, η πορεία του οποίου σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω. Οι επιβαίνοντες πρόλαβαν να βγουν έξω και να διαφύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Περίπου 60 κάλυκες ανακτήθηκαν από το σημείο του μακελειού, ενώ ένας ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, δήλωσε ο Έρικ Κάρτερ, αξιωματικός της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δεκατέσσερις τραυματίες εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε πέντε νοσοκομεία, πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν έχει ενημερωθεί για την κατάστασή τους.

Μάρτυρες ανέφεραν πως η κατάσταση θύμισε “εμπόλεμη ζώνη” ενώ οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για “ενέδρα” που είχαν στήσει οι δράστες, οι οποίοι ξεκίνησαν να πυροβολούν στο τέλος της κηδείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κηδεία αφορούσε σε άτομο που έχασε τη ζωή του σε ανάλογο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου στο Σικάγο σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι από πυροβολισμούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών. Άλλοι 87 τραυματίστηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα