ΑΘΗΝΑ
07:49
|
25.04.2024
Ο τραγουδιστής και αρχηγός του σχήματος “Κίνημα Λαϊκής Δύναμης” είναι ο βασικός αντίπαλος του Γιουέρι Μουσέβενι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός του αντιπολιτευτικού κινήματος με το όνομα “Κίνημα Λαϊκής Δύναμης” και τραγουδιστής Μπομπ Γουάιν (πραγματικό όνομα: Ρόμπερτ Κιαγκουλάνι) ανακοίνωσε την κάθοδό του στις επόμενες γενικές εκλογές του 2021. Ο Γουάιν, ανεξάρτητος βουλευτής από το 2017 έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη αντιπολιτευτική φιγούρα και σταθερός επικριτής του επί 34 συναπτά έτη Προέδρου της Ουγκάντα, Γιουέρι Μουσέβενι, έχει συλληφθεί πολλές φορές για την πολιτική του δράση.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την συγχώνευση του κινήματος του οποίου ηγείτο ο Γουάιν και του -παρόντος από το 2004 στα πολιτικά πράγματα- μικρού αντιπολιτευτικού κόμματος “Πλατφόρμα Εθνικής Ενότητας”. Η διαδικασία συγχώνευσης των δύο πολιτικών οργανισμών ξεκίνησε προ διετίας σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρου του κόμματος, Μόουζες Ενκόνγκε. Η νέα παράταξη της οποία υποψήφιος θα κατέλθει ο Γουάιν, θα συνεχίσει να φέρει το όνομα του κοινοβουλευτικού εταίρου αλλά θα έχει ως νέο έμβλημα την ομπρέλα.

Ο Μουσέβενι, που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας από το 1986, θεωρείται στενός συνεργάτης των ΗΠΑ και έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για διαφθορά, νοθεία και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ έχει απασχολήσει τον διεθνή Τύπο κατά καιρούς με τις ομοφοβικές του τοποθετήσεις.

Πηγές: Africanews, Soft Power News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα