ΑΘΗΝΑ
21:34
|
18.04.2024
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρατηρεί μια εντατική μετάδοση του κορονοϊού σε σχετικά λίγες χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρατηρεί μια εντατική μετάδοση του κορονοϊού σε σχετικά λίγες χώρες, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε μια εντατική μετάδοση σε μια σχετικά μικρή ομάδα χωρών», είπε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη. «Τα δύο τρίτα όλων των κρουσμάτων προέρχονται από 10 χώρες. Σχεδόν οι μισές από όλες τις μολύνσεις που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προέρχονται από τρεις μόνο χώρες».

Ο Τέντρος πρόσθεσε ότι απλά επειδή τα κρούσματα μπορεί να βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εκεί όπου ζουν κάποιοι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώνουν την επαγρύπνησή τους.

«Γνωρίζετε την κατάστασή σας – γνωρίζετε πόσες μολύνσεις αναφέρθηκαν εκεί όπου ζούσατε χθες; Ξέρετε πώς να βρείτε αυτές τις πληροφορίες; Ξέρετε πώς να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας;», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

ΗΠΑ-Covid-19: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια – 43 μολύνσεις το λεπτό

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τα τέσσερα εκατομμύρια, καθώς καταγράφονται κάθε ώρα 2.600 νέες μολύνσεις, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ, στις 21 Ιανουαρίου, ο ρυθμός των μολύνσεων επιταχύνθηκε πολύ γρήγορα. Χρειάστηκαν 98 ημέρες για να φτάσουν τα κρούσματα το ένα εκατομμύριο, άλλες 43 ημέρες για να διπλασιαστούν, μόλις 27 ημέρες για να ξεπεράσουν τα τρία εκατομμύρια και 16 ημέρες για τα τέσσερα εκατομμύρια – με ρυθμό 43 νέων κρουσμάτων το λεπτό.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που μέχρι πρότινος ήταν απρόθυμος να φορέσει μάσκα δημοσίως, άλλαξε τόνο αυτήν την εβδομάδα και ενθάρρυνε τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες.

Ισπανία: 2.615 νέα κρούσματα σε μια ημέρα

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 2.615 σήμερα, ενώ η χώρα αγωνίζεται να περιορίσει μια έκρηξη των νέων εστιών λοιμώξεων που εμφανίστηκαν από τότε που η ήρθη η αυστηρή καραντίνα πριν από έναν μήνα.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ένα σύνολο 270.166 κρουσμάτων σήμερα από 267.551 που ήταν χθες. Άλλες 16.410 λοιμώξεις καταγράφηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ρωσία: Ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τα 800.000

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 5.848 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 795.038 –ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αρμόδιες αρχές της χώρας ανέφεραν ότι 147 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο αριθμό των νεκρών στη Ρωσία να ανέρχεται σε 12.892.

Ιταλία: Αυξάνεται ο αριθμός νέων κρουσμάτων

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία παρουσίασε αύξηση: 306 τα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό, ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, τα κρούσματα ήταν 282 και οι νεκροί εννέα.

Όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μόνη περιφέρεια της χώρας στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού, είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Συνολικά, 49 άνθρωποι με covid-19 βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, και 713 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Στην Ρώμη, δυο οικιακές βοηθοί οι οποίες μόλις επέστρεψαν από την Ρουμανία, διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό. Συνολικά, τα νέα κρούσματα είναι 26, εκ των οποίων 12 «εισαγόμενα».

Στην Μπολόνια, τέλος, ανησυχία προκαλεί μια νέα εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, με 15 νοσηλευτές και γιατρούς, και 12 ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Γαλλία-Κορονοϊός: Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων

Σημαντική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού κατέγραψε σήμερα η γαλλική αρχή δημόσιας υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες είναι 1.000, μια αύξηση 66% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι Γάλλοι τηρούν λιγότερο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ο αυξημένος αριθμός τεστ οδηγεί στον εντοπισμό νέων εστιών κορονοϊού σε μέρη της χώρας.

Δέκα άνθρωποι επίσης υπέκυψαν από την Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Γαλλία να ανέρχεται σε 30.182, και να είναι ο έκτος μεγαλύτερος παγκοσμίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα