ΑΘΗΝΑ
11:24
|
19.04.2024
Οι άνεμοι έπεσαν, αλλά η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. Οκτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ακόμα δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι στις Κεχριές Κορινθίας, πολεμώντας με τη φωτιά που κατακαίει την περιοχή από την Τετάρτη. Από το πρωί της Παρασκευής η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη, αφού οι άνεμοι έχουν κοπάσει, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τα ξημερώματα τα εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα) πραγματοποιύν διαβροχή της περιοχής στις Κεχριές Κορινθίας, ενώ από εδάφους επιχειρούν 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Οκτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί στην περιοχή (συνολικά τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι), αλλά πλέον δεν υπάρχει αρραγές πύρινο μέτωπο στα σημεία των αναζωπυρώσεων, αφού οι άνεμοι έχουν πέσει αισθητά, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία οι φλόγες να κατευθύνονται σε ήδη καμένη έκταση.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι “η φωτιά είναι πλέον στάσιμη”, προσθέτωντας ότι “είναι επίτευγμα, που σε μια τέτοια μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά, δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό”.

Μιλώντας για τη “δυσκολία” της πυρκαγιάς εξήγησε ότι “Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ”.  

Εν τω μεταξύ, από την Περιφέρεια έγινε αίτημα στην Πολιτική Προστασία να χαρακτηριστεί η Ανατολική Κορινθία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, αυτό θα συμβεί, αλλά η κήρυξη θα αφορά όχι ολόκληρη την Ανατολική Κορινθία αλλά τις πληγείσες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα