ΑΘΗΝΑ
06:58
|
27.04.2024
Ο Κωνσταντίνος Καλέμης χαρακτήρισε "μαϊμού" και "αράπη" τον Έλληνα μπασκετμπολίστα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αδιανόητη ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Καλέμης, σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων και καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Με αφορμή την προδημοσίευση αποσπασμάτων ενός ντοκιμαντέρ του Bleacher Report στο οποίο ο Αντετοκούνμπο μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε στη χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει “χώρα λευκών”, ο Καλέμης, με σχόλιό του σε σχετική ανάρτηση του ‘Πρώτου Θέματος’, χαρακτήρισε τον Έλληνα μπασκετμπολίστα “μαϊμού” και “αράπη”, συνεχίζοντας με εκφράσεις αδιανόητης ρατσιστικής χυδαιότητας.

Ο λογαριασμός από τον οποίο έγιναν τα εν λόγω προσβλητικά σχόλια έχει πλέον ‘κατέβει’ από το Twitter. 

Παρέμβαση Κεραμέως

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η υπουργός είχε ζητήσει να ερευνηθούν καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη.

Πηγή: Ethnos.gr.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα