ΑΘΗΝΑ
20:05
|
23.04.2024

Σε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Δοριζάτα, στην Κεφαλονιά, έχει προχωρήσει η πυροσβεστική λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές. Ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Δοριζάτα, στην Κεφαλονιά, έχει προχωρήσει η πυροσβεστική λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές. Ο οικισμός  που είναι κοντά, δεν έχει απειληθεί προς το παρόν από τη φωτιά. 

Παράλληλα, ενισχυθήκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Συνολικά, πλέον επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου.  

Την ίδια ώρα, μαίνεται και η φωτιά σε ορεινό, δύσβατο σημείο, στο Πανόπουλο Ηλείας. Συγκεκριμένα σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, στον Πύργο. Το μέτωπο της βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από οικισμούς.  

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο Καναντέρ και δύο ελικόπτερα. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται για πέμπτη μέρα η δασική πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, χωρίς ενεργό μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες.

Στη μάχη με τις φλόγες, που έχουν κάνει «στάχτη» πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 200 πυροσβέστες με 61 οχήματα, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και των ΟΤΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα