ΑΘΗΝΑ
16:59
|
18.04.2024
Στο παιχνίδι μπαίνει πλέον κι ένας νέος -μεγάλος- παίκτης: η Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται το πόκερ στην Ανατολική Μεσόγειο, με έναν νέο παίκτη να μπαίνει πλέον στο παιχνίδι, την Ρωσία,  ενώ οι ήδη υπάρχοντες παίκτες, Ελλάδα και Τουρκία,  κάνουν νέες κινήσεις επάνω στο τραπέζι.  

Η Τουρκική Navtex για έρευνες ανοικτά του Καστελόριζου από το Oruc Reis εκπνέει στις 2 Αυγούστου.  Μπορεί τα περισσότερα Τουρκικά πολεμικά πλοία να έφυγαν από τον κόλπο της Αττάλειας, όμως το ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται ακόμη εκεί. Οι αναλυτές, βλέπουν αποκλιμάκωση της έντασης, όμως η Navtex που εξέδωσε η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο, από αύριο μέχρι και τις 30 Ιουλίου για ασκήσεις με πυρά, έφερε αντιδράσεις από την Τουρκία, η οποία εξέδωσε αντί-Navtex υποστηρίζοντας, ότι η Ελληνική άσκηση είναι παράνομη, αφού παραβιάζει, το καθεστώς αποστρατικοποίησης του Καστελόριζου, όπως ισχύει με τη συνθήκη του Παρισιού από το 1947. Το τι θα γίνει όταν η άσκηση του ελληνικού ναυτικού ξεκινήσει, θα φανεί άμεσα.

Ο νέος παίκτης στο πόκερ του Ανατολικού Αιγαίου, είναι η Ρωσία, η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της και στέλνει μήνυμα κυρίως προς την Άγκυρα, εκδίδοντας Navtex μετά από άδεια της Κύπρου, για τις 18 Αυγούστου, ώστε να προχωρήσει σε δοκιμαστικές ρίψεις πυραύλων.  Η Άγκυρα αντέδρασε, εκδίδοντας αντί Navtex, υποστηρίζοντας ότι εκείνη είναι αρμόδια για να δώσει άδεια στην Ρωσία και όχι η Λευκωσία. Όπως όλα δείχνουν, το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο θα έχει μεγάλη διάρκεια, πολλούς παίκτες αλλά και αρκετούς κινδύνους για ατυχήματα, ή «ατυχήματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα