ΑΘΗΝΑ
02:31
|
28.06.2024
Η Χεζμπολάχ διαψεύδει τις κατηγορίες του ισραηλινού στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η  λιβανέζικη σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση Χεζμπολάχ διαψεύδει τις κατηγορίες του εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού περί διείσδυσης σε ισραηλινό έδαφος και στρατιωτική εμπλοκή στην αμφισβητούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα.

Σύμφωνα με το Reuters, λιβανέζικες πηγές ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επιχείρηση εναντίον του ισραηλινού στρατού, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία ενός μέλους της ομάδας σε μια υποτιθέμενη ισραηλινή επίθεση στη Συρία. Από τη πλευρά της η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε μονόπλευρη την κάλυψη των γεγονότων και έκανε λόγο “για νευρικότητα των ισραηλινών δυνάμεων” λόγω της κατάστασης γενικευμένου συναγερμού.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε πως “η Χεζμπολάχ πρέπει να καταλάβει πως παίζει με τη φωτιά” και προειδοποίησε για “απάντηση πλήρους ισχύος” για όποιον επιτίθεται στο Ισραήλ.

Τα αγροκτήματα Σεμπάα έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ και διεκδικούνται από τον Λίβανο. Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν το έδαφος ως μέρος της συριακής γης που κατέλαβε το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967.

Πηγές: Middle East Monitor, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα