ΑΘΗΝΑ
08:24
|
19.05.2024
Τα έκτακτα επιδόματα ανεργίας περιλαμβάνονται στον νόμο CARES που εγκρίθηκε τον Μάρτιο και λήγει στις 31 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας των ΗΠΑ για το οικονομικό πακέτο ανακούφισης από τις επιπτώσεις του κορονοϊού θα περιλαμβάνει μια διάταξη για τη μείωση των ομοσπονδιακών εβδομαδιαίων παροχών ανεργίας από 600 σε 200 δολάρια, σύμφωνα με την Washington Post.

Τα έκτακτα επιδόματα ανεργίας-με τη μορφή εκταμιεύσιμων τσεκ-περιλαμβάνονται στον νόμο CARES που εγκρίθηκε τον Μάρτιο και αναμένεται να λήξουν στις 31 Ιουλίου. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι στην επέκταση των παροχών ύψους 600 δολαρίων επειδή πιστεύουν ότι αποθαρρύνει ορισμένους Αμερικανούς να επιστρέψουν στην εργασία τους, όπου οι μισθοί τους μπορεί να είναι χαμηλότεροι από αυτούς που λαμβάνουν για την ανεργία.

Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται τόσο στη μείωση του ύψους του ποσού, όσο και στο ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμης κι όχι μακροπρόθεσμης παράτασης.

Περισσότεροι από 31 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν πάρει κάποιας μορφής ενίσχυση ανεργίας, και περίπου 2,3 εκατομμύρια υπέβαλαν νέες αιτήσεις σύμφωνα με δεδομένα που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Εργασίας.

Πηγές: Axios, Washington Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα