ΑΘΗΝΑ
11:49
|
20.09.2024
Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκαν και δύο αβγά που είχαν κλαπεί από προστατευόμενη αποικία αναπαραγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Τασμανία με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να κλέψουν έναν πιγκουίνο και δύο αβγά από προστατευόμενη αποικία αναπαραγωγής.

Στη βόρεια ακτή της Τασμανίας, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία ζουν οι Μικροί Πιγκουίνοι, οι μικρότεροι σε διαστάσεις πιγκουίνοι του πλανήτη, με ύψος μόλις 33 εκατοστά και άνοιγμα φτερών 43cm. Στην Αυστραλία είναι γνωστοί ως ‘νεραϊδοπιγκουίνοι’ και στη Νέα Ζηλανδία ως ‘μπλε πιγκουϊνοι”, από την απόχρωση του φτερώματός τους. Στη γλώσσα των Μαορί αναφέρονται ως ‘Κορορά’.

Οι αστυνομικές αρχές κατέφθασαν στην περιοχή του φάρου Low Head λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από καταγγελίες των κατοίκων ότι δύο άνδρες επιχείρησαν να κλέψουν ένα πιγκουϊνάκι. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι είχαν παρέμβει και κατάφεραν να απελευθερώσουν τον πιγκουΐνο (οι δύο άνδρες τον είχαν κλειδώσει ζωντανό στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου τους).

Η αστυνομία δεν άργησε να εντοπίσει και να συλλάβει τους άνδρες, στο αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκαν και δύο αβγά πιγκουίνων που είχαν επίσης κλαπεί από τις φωλιές τους.

Οι άνδρες, ηλικίας 21 και 30 ετών, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για αρπαγή και εκμετάλλευση προστατευόμενου άγριου ζώου, αλλά και για παράνομη εισβολή σε βιότοπο και καταστροφή του οικοσυστήματος αναπαραγωγής προστατευόμενου είδους.

Τα αβγά παραδόθηκαν από τις αστυνομικές αρχές σε ειδικευμένους επιστήμονες, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να πετύχουν την επώασή τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Ο επιθεωρητής Ντάρεν Χόπκινς ευχαρίστησε τους πολίτες που έκαναν το καθήκον τους και παρεμπόδισαν το οικολογικό έγκλημα πριν την έλευση της αστυνομίας και κάλεσε όσους έχουν πληροφοίες για τους δύο άνδρες ή περαιτέρω αποδείξεις για τη δράση τους, να τις προσκομίσουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com. Φωτογραφία: Wikipedia.org/LittlePenguin.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα